Initiatiefnemers

Agrifirm

Agrifirm is een coöperatie waarin zo’n 17.000 Nederlandse veehouders en telers hun krachten hebben gebundeld. Zo behalen we maximaal inkoopvoordeel op kwalitatief hoogstaande producten als diervoeders, zaaizaden, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. En het geeft ons de slagkracht om te investeren in kennis en innovatie. Kennis die wij vertalen in praktische oplossingen voor het boerenerf. Zo dragen wij bij aan het duurzaam en succesvol telen van gewassen en houden van dieren.

agrifirm.nl

Captin

Captin is hét platform voor de handel in rechten en financiële instrumenten voor het midden en grootbedrijf (MKB+). Onze markten zijn vergelijkbaar met de markten van een reguliere beurs. Sinds 1996 zijn we specialist in het inrichten en exploiteren van diverse markten waarop financiële instrumenten en rechten worden verhandeld. We hebben de benodigde vergunningen voor het exploiteren van deze markten en staan onder toezicht van Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB).

captin.nl

Farmel – Handel, bemiddeling, advies

De basis voor Farmel Dairy Business werd gelegd in het quotumtijdperk, met bemiddeling en handel in melkquota en de levering van rauwe melk. Door die jarenlange ervaring weet Farmel wat er leeft onder veehouders en kent ze de zuivelmarkt met een uitgebreid netwerk aan relaties in binnen- en buitenland.

Die expertise is de basis voor een succesvolle groei die Farmel Dairy Business de laatste jaren heeft doorgemaakt. Naast de leverancier van reguliere rauwe melk van koeien (250 miljoen liter) en geiten (60 miljoen liter), bemiddelt Farmel biologische melk voor verwerking op verschillende productielocaties.

Voorts is Farmel actief in de vee- en fouragehandel en bemiddelt Farmel Agrarisch Advies in de aan- en verkoop van productierechten (fosfaat-, varkens- en pluimveerechten, vervangende verwerkingsovereenkomsten en betalingsrechten). En we hebben het Dutch Farm Plan opgezet om melkveehouders te ondersteunen bij het dagelijks management van bedrijfsprocessen.

Met dit pallet aan diensten is Farmel Dairy Business uitgegroeid tot een deskundige partner in vee en zuivel. En voor alle diensten geldt: efficiëntie en betrouwbaarheid staan voorop, want Farmel wil een inspirerende partner zijn voor ondernemende veehouders.

farmel.nl