Koop en verkoop van fosfaatrechten

Het fosfaatplatform: Captin, Farmel en Agrifirm slaan de handen ineen

Het fosfaatplatform is ontwikkeld door Captin, Farmel Dairy Business en Agrifirm. Het handelsplatform biedt voor zowel de koper als verkoper zekerheid van betaling en een eerlijke prijs. Bedrijven die fosfaatrechten willen aan- of verkopen, doen dit via Captin haar handelsplatform met een vast laag transactiepercentage van 1% over de transactiewaarde.

Eerlijke, marktconforme prijzen

Te koop aangeboden rechten worden op het platform direct verkocht aan de koper, zonder tussenkomst van derden. Zo houden we de prijs marktconform en de transacties transparant. Wel zo eerlijk. De storting van gelden vindt plaats bij Stichting Bewaarsinstelling Captin, dit geeft zekerheid bij kopen én verkopen. Pas na bijschrijving van de fosfaatrechten in het RVO register worden de gelden uitgekeerd.

De markt is altijd toegankelijk

Het is fijn om direct te kunnen zien hoe het gaat met de prijs en het aanbod van en vraag naar fosfaatrechten. Je kunt 24 uur per dag de prijzen en vraag en aanbod raadplegen of een koop- of verkooporder inleggen. Het matchen van de orders gebeurt gedurende de openingsdagen en -tijden van NYSE Euronext Amsterdam.

Betrouwbaar en transparant overzicht

Fosfaatplatform is zo ingericht dat je altijd overzicht en inzicht behoudt in de transacties.

Zie direct hoeveel orders zijn ingelegd en wat de prijzen zijn.